Archive for the 'Consultanta Juridica' Category

Timpul de munca

Sunday, June 15th, 2008

Pentru a va cunoaste drepturile de care beneficiati, si pentru a sti cat trebuie sa stati la serviciu, vin in ajutorul vostru cu cateva informatii despre timpul la care suntem obligati legal, sa stam la serviciu.
Potrivit Codului muncii, timpul de munca, reprezinta orice perioada in care salariatul presteaza munca, se afla la dispozitia angajatorului […]

Conditiile legale pentru incheierea unui contract individual de munca

Sunday, June 15th, 2008

In primul rand, pentru ca un contract individual de munca sa se poata incheia si sa fie legal constituit, trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
1. Capacitatea (juridica) - de a incheia un contract individual de munca atat din partea angajatorului cat si a celor care se angajazeaza.
Capacitatea juridica a angajatorului se naste in urma dobandirii personalitatii […]

De ce, si ce trebuie sa stim despre contractul individual de munca cu timp partial

Sunday, June 15th, 2008

Suntem in secolul vitezei,  in care toata lumea alearga dupa cariera si uita cat de importanta este si cealalta parte a vietii, dar sa nu intram in detalii picante despre viata, eu in acest articol incerc sa va fac cunoscut contractul de munca cu timp partial, care este o portita pentru o persoana care isi […]

Leasing-ul de personal, o noua tendinta pe piata muncii din Romania.

Sunday, May 25th, 2008

Multi se intreaba ce este leasing-ul de personal. De ce sa alegem aceasta forma si care sunt conditiile pentru a putea apela la acest fel de serviciu, tot mai aparent pe piata romaneasca.
Contractul de munca temporara poate fi incheiat, numai de angajatorii autorizati in acest sens de Ministerul Muncii, care trebuie sa indeplineasca anumite conditii […]

Obtinerea certificatului de cazier fiscal si a certificatului de atestare fiscala pentru persoanele juridice

Thursday, May 8th, 2008

In primul rand, pentru obtinerea acestor doua certificate trebuie sa ne adresam ADMINISTRATIEI FINANTELOR PUBLICE din orasul de unde persoana juridica isi are sediul.
Foarte important de retinut: niciodata cand mergeti la DIRECTIA FINANTELOR PUBLICE sa nu va uitati stampila persoanei juridice pentru care cereti eliberarea certificatului de  cazier fiscal, plus urmatroarele acte:
-act de identitate al […]